Casino Yönetim Kavramıyla İlgili Tanımlar

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce Elfen tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16863
    Elfen
    Üye

    Yönetim Kavramıyla İlgili Tanımlar

    Yönetimi, eski bir sanat ve yeni bir bilim dalı olan nitelendiren Peker (1989: 8) gibi bir çok yönetimbilimci ve yazar yönetim olgusuna ilişkin pek çok tanım ve açık­lama yapmıştır. Yapılan bu tanımlara ve açıklamalara bakıldığında, bilim alanlarının (disiplinlerin) yaklaşımla­rına ve yönetim anlayışının değişik dönemlerine göre farklılıklar göstermektedir. Yönetimbilimciler, siyasalbilimciler, toplumbilimciler ve ekonomistler yönetime, kendi çalışma ve ilgi alanları doğrultusunda farklı açıdan yaklaşarak buna uygun bir biçimde açıklamaya çalış­mışlardır. Ekonomistlere göre yönetim, toprak, sermaye ve emekle birlikte bir üretim fonksiyondur ve bu fonk­siyonlarla birlikte anlam kazanmıştır. Siyasal bilimcilere göre yönetim, bir otorite sistemi olarak kabul edilmek­tedir. Toplum bilimciler ise yönetimi, sınıf ve saygınlık sistemi olarak kabul etmişlerdir. Bununla birlikte yöne­tim bilimciler bile, “yönetim” kavramına ilişkin ortak bir tanım üzerinde anlaşamamışlardır. Örneğin, klâsik yönetimciler veya klâsik yönetim düşüncesini savunanlar yönetimi, para, makine, yöntem, insan, araç ve gerecin, belirlenen amaç veya amaçlar doğrultusunda uyumlaştı­rılması olarak tanımlarken; davranış bilimciler de karar­ların alınması ve uygulanması biçiminde tanımlamışlar­dır (Can, Tuncer ve Ayhan, 1999:130).

    Disiplinlerdeki yönetim anlayışının farklılığına kar­şın bu yaklaşımlardaki ortak nokta, yönetimin, çalışan­ların örgütsel çerçevedeki çabaları aracılığıyla amaçlara ulaşılması süreci olduğudur. Çünkü yönetimin işlev­selliği, devamlılığı, etkinliği ve belirlenen amaç ya da amaçlara ulaşması diğer faktörlerle birlikte insan faktö­rünün etkin bir biçimde “aracı” olarak kullanılmasıyla mümkündür. Örneğin bir işçi kendisine düşen işi ya da yapılması istenen işi yaptığında, örgütün dolayısıyla yönetimin belirlediği amaç veya amaçlara ulaşmasında yaptığı iş oranında “aracı” görevini üstlenmiş olacaktır. Bu faaliyet, örgütün amacına ulaşmasında bireysel kat­kının varlığını gösterir. Bu durum, genel olarak depart­manların ve çalışanların amaç ve araç çerçevesinde faali­yetleri olarak düşünüldüğünde, burada da amacın toplu veya grup olarak gerçekleştirilmesi söz konusudur. Böylece yönetimin faaliyetler çerçevesinde işlevselliğinin ve devamının gerçekleştirilmesi sağlanmış olacaktır.

    Bu sebeplerden ötürü yönetim olgusu çok yönlü değerlendirilebilen bir kavramdır. Bu kavram yukarıda da ifade edildiği gibi dönemlere ve koşullara bağlı olarak yönetim bilimciler tarafından çeşitli biçimlerde ele alına­rak incelenmiş bir çok tanım ve açıklama yapılmıştır. Bu bağlamda, aşağıda uzmanlar tarafından yapılmış farklı yönetim tanımları yer almaktadır.

    Yönetim, “insanların gruplar halinde birlikte çalışarak belirlenmiş amaçları verimli bir şekilde gerçekleştirecekleri bir ortamın yaratılması ve sürdürülmesi sürecidir” (Koontz and VVeihrich, 1988: 4).

    Bir tanıma göre yönetim, organizasyonun belirlenen amaçlara ulaşması için, varolan kaynaklarını etkin, becerikli ve rasyonel bir şekilde kullanmasını sağlayan süreçtir (Lewis, Goodman and Fandt, 1995: 5) şeklinde ifade edilirken, Terry’e (1977: 4) göre ise yönetim, insan­lar tarafından belirlenen amaçlar doğrultusunda, mater­yal, yöntem, para ve pazar gibi kaynaklar kullanarak ve söz konusu amaçların tanımlanmasında ve başarılmasın­da etkin olan planlama, organizasyon, kontrol ve per­formans gibi farklı işlevleri bir araya getirerek oluştu­rulan ve uygulanan bir süreçtir. Yönetim olgusunun tanımlarında görüldüğü gibi çoğu yönetim bilimci yönetimi bir süreç olarak tanımlamaktadırlar. “Çünkü yönetim geçici ve anlık değildir. Bir yerde başlayıp bir yerde bitmez ve hep devam eder. Birbirini tamamlayan faaliyetler ve davranışlar dizisidir. Fonksiyonları ile yaşar. İnsanlar ve örgütler var oldukça, yönetim de var olacaktır. Yönetim insanlar ve örgütlerle birlikte yaşamaya devam eder. Çünkü o, fonksiyonları ölçüsünde bir süreçtir” (Genç, 1997: 29). Yönetim olgusunun içinde, maddi ve beşerî kaynakların varlığı, bu varlıkların tüm iç ve dış etkenler göz önünde bulundurularak verilen kararlarla amaç(lar) yönünde etkileşimi ve bilgi ve deneyim doğrultusunda uygula­maya aktarımı söz konusudur.

    Yönetim olgusunun tanımlarını çoğaltmak mümkün­dür. Bu tanımlara bakıldığında görülen ortak noktaların ise, örgütsel çerçevede belirlenmiş bir amacın veya birden çok amacın olduğu, bunu gerçekleştirmek için insan gücü ve fiziksel kaynakların varlığı ve bunların bir örgüt bünyesinde, amaçlar doğrultusunda verilen karar­larla harekete geçirilmesi olduğudur. Bu kaynakların, sorumlu bireylerce belirlenen amaç(lar) doğrultusunda etkileşimi ve yönlendirilmesiyle yönetim olgusu gerçek­leşmektedir. Yönetimin dolayısıyla yöneticinin görevi, örgütün belirlemiş olduğu amaçlara veya hedeflere ulaştıracak yöntemleri saptamak ve bu yöntemleri, örgüt içinde beşerî ve maddi kaynakları optimum düzeyde kullanarak mümkün olabilecek en iyi şekilde amaç(lar)a ulaştıracak veya problemi ortadan kaldıracak şekilde uygulamaya koymaktır.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.