Küçük Pastıra Oyunu

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce Elfen tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16903
    Elfen
    Üye

    KÜÇÜK PASTIRA

    Oynama tarzı zengin pastıra gibidir. Elli iki kağıt ile oynanır. Aslar ve valeler birer, karo onlusu üç, sinek İkilisi iki, kağıtlar 26 adet itibari ile, Uç sayı addedilir ki, toplam 16 eder.

    Valenin hakimiyeti bu oyunda esastır. Yerdeki kağıt­lar her zaman vale ile toplanabilir. Yalnız yerde bir onlu yada iki dörtlü kalırsa, zengin pastırada olduğu gibi 20 veya 12 sayı yazılmaz. Her pastıranın karşılığı 1 olarak yazılır.

    Küçük pastıra, hesapları ayrı ayrı yazılmak suretiyle üç ve ikişer kişi ortak olarak dört kişi ile de oynanabilir. Fakat en iyisi iki kişi oynamaktır. Dört kişilik partiler ge­nelde zevksiz olur.

    Partiler 31 veya 51 sayıdan fazla oynanmaz.

    Hile tarafı

    Küçük pastıranın hileleri, aşağı yukarı zengin pastıra- da yapılanların aynısıdır. Fakat bunda iskaletanın hiçbir önemi yoktur. Bir fayda sağlamaz. Batute, yani kapatma da böyledir. Çünkü, bütün pastıralar bir sayı sayıldığı için, bu iki hile şeklinin hiçbir önemi kalmaz. Bunun içindir ki, tirişöler, küçük pastırada iskaleta veya batuta yapmazlar, bunu gereksiz olarak bulurlar. Yalnız asları, iyi onluyu ve İkiliyi almak için plan hazırlarlar ve ona göre oyun kurar­lar. Valeleri daima kendilerine almak için isvoli çekerler, yani tırnaklı yerden keserler.

    Kağıtların hepsi işaretli değildir. Valeler, aslar, karo onlusu ve sinek İkilisi işaretlidir. Bu oyunda bu kadarı ye­terli geldiği için, kumar hırsızları diğer kağıtları işaretle­mezler.

    Korunmak

    Bu hilelerden korunmak için, zengin pastıra bölümün­deki tavsiyeleri uygulamanız yeterli olacaktır.

    Not

    Zengin pastıra, küçük pastıra ve konçinada çıkan ka­ğıtlara bakılmaz. Her oyuncu aldığı kağıtları kapalı olarak önüne koymaya ve bir daha bakmamaya zorunludur. Bu zorunluluk bu oyunların kurallarından gelmektedir.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.