Poker Hileleri

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce Elfen tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16876
    Elfen
    Üye

    Poker Hileleri

    Poker hırsızlarının yaptıkları hileler şunlardan ibaret­tir.

    • Köprü.
    • 9 monte.
    • Karşıdan karşıya kapak.
    • îki ıskarta ile oynamak.
    • Ortak oynamak.
    • Çeınbere almak, puta boğmak.
    • Altı, yedi kağıtla oynamak.
    • Kucakta kağıt saklamak.
    • Deste değiştirmek.
    • Sirkaflı kağıtla oynamak.
    • İs voli çekmek.
    • Fiş hırsızlığı.
    • Saat ilerletme.

    Montaj nasıl yapılır

    Trişör yere atılan kağıtlan toplarken herhangi bir kağı­dın bir asın, bir papazın, bir kızın, bir onlunun v.s. üstüne üç boş koyduktan sonra, bu sefer o cinsin İkincisini koyar. Bunun üzerine yine üç boş atar, bu üç boşun üstüne tekrar o cinsin üçüncüsünü koyar, destenin en üstüne bırakır. Ta­rar gibi yapar, fakat üst kısmı hiç karıştırmaz. Amerika usulü iç içe geçirir, karıştırır gibi yapar ve bu sırada birbi­rine geçirdiği kağıtları tekrar çıkarır. Köprü basar, desteyi, kağıtları dağıtacak oyuncunun yanına bırakır. O da alır, kestirir ve dağıtır. Bu suretle işlediği üçü tirişör ya kendi yada masa arkadaşı varsa o alır.

    Usta tirişörler üçlü, ful ve kare gibi büyük kağıtları yalnız kendileri almazlar, daima bir veya iki derece aşağı­da olmak şartı ile başka oyuncuların ellerine de yüksek ka­ğıt vererek restlerini süpürürler.

    Köprü nedir?

    Köprü iki türlü yapılır:

    • Baştan.

    Köprü, kağıt işlettikten sonra, en üstteki kağıdı ga­yet hafif olarak içeri veya dışarı doğru kırmak, bir kaba­rıklık vermek suretiyle yapılır. Oyuncu kağıdı keserken, muhakkak eli o kabarık yere gider, muhakkak oradan keser.

    Köprünün ustaca yapılanı ile, acemice işleneni vardır. Kumarbazlar iyi yapılan köprüye:

    -Hafif köprü!

    Kötüsüne de:

    -Kaba köprü!

    Derler.

    9 monte

    Hırsız oyuncu öbür ele hazırlanmak için ortaya atılan ikinci destenin kağıtlarından rasgele eline geçen herhangi bir üçü, üç kızı, üç onluyu, üç sekizliyi v.s. bu üçün as ve- /a papaz olmasına dikkat eder, başkalarına uvertürlük ka­ğıtlarının gitmesi için bunları işlemez destenin en altına yerleştirir, üstüne de dokuz boş koyar, yine Amerikan usu­lünde tarar, köprü yapar, dağıtacak oyuncunun önüne bıra­kır. O da sağındakine kestirir, dağıtmaya başlar.

    Hırsız oyuncunun işlediği üçlü kendine gelen kağıtla­rın içinde olmadığı gibi ne başkalarına ve nede arkadaşı varsa ona gider.Yirmi kağıt dağıtıldıktan sonra destenin üstünde kalır.

    Tirişörün elinde uvertür varsa hemen oyunu açar.Yok­sa başkalarını bekler ve elinde hiçbir kağıt, örneğin iki ye­dili bile olmasa oyuna girer. İşlediği üçlünün dördüncüsü resadüfen eline gelmiş bulunursa, onunla bir başka kağıt alıkoyarak üç kart değiştirir. Aldığı kağıtlarla eldekiler bir- leşince üç kağıtla bir kare meydana gelir.

    Cinsin dördüncü elde bulunmaz da, iki yedili, iki vale v.s. gelmiş olursa, o zamanda aldığı üç kağıtla ful yapar, bazen de yalnız işlediği üçle kalır.

    Bu hile dört kişilik pokerde yapılabilir. Beş kişilik ka­relerde yapılamaz. îlk tarif ettiğim montaj beş kişilik po­kerde de yapılır, üç kişilik karelerde de …

    Kapak

    Kapak yapmak el çabukluğuna bağlıdır ve bu hileyi uygulayabilmek için iki oyuncunun ortak olması ve masa­da yan yana oturması gerekir. Bunun için de, yer tayin et­mek üzere kağıtlar çekilmeden önce oyun hırsızları ortaya atılan desteyi açmak için her oyuncudan önce acele eder­ler, ambalajını sökerler, karıştırır gibi yaparlarken büyüklü küçüklü iki kağıdı yan yana getirir, desteyi yere yayarlar. Önce kapak yapacak oyuncu bir kağıt çeker, arkasından da arkadaşı bir kağıt alır. Onun aldığı kağıt, arkadaşının çek­tiği kağıdın yanındaki kağıttır.

    Hırsızlar yan yana oturduktan sonra, kapak yapmak vazifesini üstüne alanın alt tarafına oturan oyuncu, uvertür yaptığı, eline üçlü geldiği, dupere, floşa gittiği zamanlar arkadaşına haber verir, o da arkadaşının istediği kağıtlar­dan elindeki kağıtların içinde varsa, kendi o el oyuna işti­rak etmez, el çabukluğu ile destenin üstüne kapatır.’

    Kapak yapanlar kağıdı kendilerine dağıttıkları zaman ekseriyetle oyuna iştirak etmedikleri gibi ellerine altı yedi kağıt alırlar. Bu suretle, arkadaşlarının istedikleri kağıtları kapattıktan sonra, yine ellerinde beş kağıt kalır. Halbuki yalnız beş kağıtla oynarlarsa, bir veya iki kağıt kapatılınca elde dört veya üç kağıt kalır ki, işin anlaşılması ihtimali vardır. Bu hilenin, bu hırsızlığın yürümesi için, tirişörler, ele altı veya yedi kağıt almak usulünü keşfetmişlerdir.

    Altıncı ve yedinci kağıtları, dağıtma esnasında alırlar ki, bu işe elleri alışan hırsızlar, gayet kolaylıkla yaparlar. Bazıları da ameliyeyi, yani altı veya yedi kağıt almayı ya­pamazlar, fakat yine kapak verirler, iş meydana çıkmasın diye, diğer üç kağıdı destenin altına koyarlar.

    Kapakçıya, öteki oyuncu istediği kağıtları şu şekilde haber verir:

    • Masanm altında hareket telgrafı ile. bu telgrafın bili­nen bir sistemi yoktur. Aralarındaki anlaşmaya göredir.
    • İstediği kağıdı elindeki beş kağıdın en altına koyar, sırasına getirir, gösterir ki, bu cinsten kağıt istiyorum de­mektir.
    • Kağıtları filaj ederken meyilli tutar, çok kapamaz, bu suretle kapakçı beş kağıdı da görür, arkadaşının gitti­ği kağıdı anlar, lazım olan kağıdı destenin üstüne kapa­tır.

    Sözde de telgraf verilir. Mesela:

    -Uvertür!

    As

    -Put!

    Ruva

    İstiyorum demektir.

    Açılan putun mikan ile de telgraf verilir. Tekler, me­sela:

    -Beş yüz bin lira ile açtım!

    Derse,

    -Uvertürün as!

    Manasına gelir. Ortaya sürdüğü para çiftse:

    -İki ruva ile uvertür yaptım!

    Demektir. Fakat bu şekilde telgraf, kapak yapmadan, karşı karşıya düşen oyuncular arasında daha çok kullanılır ve manaları da başkadır. Uvertürler tek rakamla yapılırsa

    elde küçük üçler, çift rakamla yapılırsa büyük kağıt oldu­ğuna işarettir.

    Bunlardan başka bir telgraf şekli daha vardır:

    Telgraf veren oyuncu elindeki beş kağıdı yere bırak­maz, elinde tutar, parmaklarını kağıtların üstünde bulundu­rur. Eğer kağıtların üzerindeki parmak bir tane ise:

    -As istiyorum!

    Demektir. Ve bu şekilde numara ile devam eder. İki parmak papaz, üç parmak kız, dört parmak ise vale’dir. Beş parmak onlu işaretidir.

    Karşıdan karşıya kapak!

    Kapak yalnız yan yana oturulduğu zaman yapılmaz. Karşıdan karşıya da verilebilir.

    Kapak yapacak tirişör, arkadaşından telgraf aldıktan sonra eğer elindeki kağıtları içinde arkadaşının istediği ka­ğıtlardan varsa, hemen elindeki beş kağıdı ters olarak deste­nin altına koyar. Yanındaki oyuncu kağıt değiştirdikten son­ra, çok seri bir hareketle desteyi alt üst eder, çevirir; bu su­retle kağıt verir. Kumarbazlar arasında bu hareketin adına:

    -Volta!

    Derler.

    îki ıskarta

    İki ıskarta ile oynayan tirişör, oyuna iştirak ettikten sonra kağıtları değiştirirken, oyuna iştirakim gerektiren kağıtları değiştirir gibi bir vaziyet alır, yere atar, fakat ka­ğıtları öyle bir vaziyette atar ki, bunlar önünde ve daima elinin altındadır.

    Uvertür yaptığı zaman, iki asın, yahut iki papazın ya­nma, elinde bulunan diğer üç kağıttan birini de ilave eder, ıskartaya çıkarır. Ve kağıt dağıtan oyuncuya:

    -Üç kağıt ver! der. Elinde kalan birbirine benzemeyen, ayrı ayrı cinslerde iki kağıttır. Aldığı üç kağıdı bunların arasına sokar, çabucak file eder. Eğer aldığı kağıtların içinde bir as veya bir papazla, öncesinde uvertürle beraber attığı kağıdın cinsinden bir tane gelmişse, onları elinde tu­tar, ötekileri atar, seri bir hareketle önceden attıklarını alır, bu şekilde ful as veya ful ruva yapar.

    Hırsız oyuncular, bu hareketi yalnız uvertür oldukları zaman yapmazlar, uvertür olmadan da işlerler. Bu şekilde de, oyuna iştiraki icap ettiren kağıtları yere atarlar, önceki hareketi tekrarlarlar.

    Uvertür yapanların avantajı, uvertür olmayanlara oranla daha fazladır. Çünkü, ful as, ful ruva veya üç yap­masalar bile, duper as, duper ruva yapmak ihtimali %95tir ve iki asm, iki ruvanın yersiz kalmasından, yer bağlaması uvertürün lehine bir durum meydana getirir. Tirişörler, bu bakımdan bu hileyi bulmuşlardır ve bunu sirkaflı kağıttan şüphelenen oyunculara oynarken uygu­larlar.

    İki ıskarta ile oynarken, alman üç kağıt bazen bir cins­ten, örneğin üç vale, üç kız, üç yedili v.s.de gelebilir. Böy­le bir vaziyette, hırsız oyuncu bu üçü elinde tutar, önce ye­re attığı uvertürle öteki kağıdı alır, altı kağıtla ful yapar. Fakat, altıncı kağıdı kucağına düşürür.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.